MAJLIS MALAM ALUMNI UNIVERSITI AWAM 2024 IKTIRAF SUMBANGAN LUAR BIASA ALUMNI

Kuala Lumpur, 17 Ogos 2024 – Sambutan Malam Alumni Universiti Awam 2024 berlangsung dengan meriah di World Trade Centre (WTC), Kuala Lumpur. Seramai 30 orang alumni terpilih dari 4 era (SITC-MPSI-IPSI-UPSI) yang telah dijemput hadir ke majlis tersebut.

Tujuan diadakan majlis ini adalah untuk menghimpunkan alumni dari pelbagai universiti awam di seluruh Malaysia serta memberi pengiktirafan kepada sumbangan luar biasa mereka dalam pelbagai bidang. Dengan adanya program sebegini, dapat mengeratkan lagi jaringan antara warga alumni dengan pihak kementerian dan universiti.

Sekalung tahniah juga diucapkan kepada Pengasas Kuhot Holdings (M) Sdn.Bhd, Mohamad Azmi Ahmad atas penerimaan Anugerah Muda Harapan UPSI 2024. Anugerah yang disampaikan Menteri Pendidikan Tinggi Malaysia oleh YB. Datuk Seri Diraja Dr. Zambry Abdul Kadir diberikan sebagai tanda penghargaan terhadap usaha beliau dalam keusahawanan dan peranan aktif beliau dalam memajukan nama UPSI di persada nasional. Diharapkan pencapaian yang ditunjukkan oleh Mohamad Azmi akan terus memberi inspirasi kepada alumni-alumni muda yang lain untuk turut cemerlang dalam bidang masing-masing.

Turut hadir bersama Pengarah Pendidikan Tinggi, Prof. Dr. Azlinda Azman, Naib Canselor UPSI, Prof. Dato’ Dr. Md Amin Md Taff, Pengarah Pusat Alumni UPSI Dr Siti Hartini Azmi dan alumni menyerikan lagi suasana majlis.

Majlis turut dihangatkan oleh persembahan nyanyian oleh vokalis kumpulan Projector Band,Daniel Haziq, bersama dua adiknya Danis Razin dan Danie Irfan, juga alumni dan pelajar Fakulti Muzik Seni & Persembahan (FMSP) UPSI, yang memukau para hadirin.

Pihak Pusat Alumni UPSI merakamkan jutaan terima kasih kepada semua alumni yang telah hadir bagi menjayakan majlis. Sokongan dan penyertaan aktif alumni dalam program seperti ini akan menjadi tunjang utama dalam memperkukuh hubungan antara alumni dan universiti. Dengan semangat dan komitmen yang berterusan, Pusat Alumni UPSI berazam untuk terus menyokong dan memperkasakan jaringan alumni. Kami percaya bahawa dengan kolaborasi yang erat ini, kita mampu mencapai kejayaan yang lebih besar di masa hadapan.