Pusat Perhubungan Alumni kini telah bertukar nama kepada PUSAT ALUMNI berkuatkuasa 16 Mei 2017

PROGRAM ALUMNI

Program yang dijalankan oleh Pusat Perhubungan Alumni

PROGRAM ALUMNI

PENERBITAN

Buletin Alumni dan Jurnal yang diterbitkan oleh Pusat Perhubungan Alumni

PENERBITAN

Chapter mengikut negeri dan Kohort yang ditubuhkan oleh Pusat Perhubungan Alumni

DAFTAR ALUMNI

Sistem masih dalam proses pembinaan.

DAFTAR ALUMNI

KAJIAN PENGESANAN ALUMNI

Kajian Pengesanan Alumni yang perlu diisi oleh graduan sebelum Istiadat Konvokesyen

KAJIAN ALUMNI

JURNAL iJMLA (International Journal of Malay Language)
Jurnal Antarabangsa Bahasa Melayu

BUKUJURNALIJMLA

Terbitan 2 kali setahun

iJMLA (International Journal of Bahasa Melayu) adalah jurnal yang diterbitkan dua kali setahun oleh Pusat Perhubungan Alumni, Universiti Pendidikan Sultan Idris. Jurnal ini mengalu-alukan penyelidikan berkualiti berkaitan teori bahasa Melayu, pengajian Melayu, sastera, bahasa, kebudayaan, pendidikan dan pedagogi. Artikel-artikel yang diterbitkan dalam jurnal ini ditulis dalam Bahasa Malaysia atau Bahasa Inggeris. Tujuan jurnal ini adalah sebagai forum antarabangsa bagi ahli akademik, penyelidik, ahli-ahli teori untuk menggalakkan, berkongsi, bekerjasama dan membincangkan pelbagai isu dan perkembangan baru dalam Bahasa Melayu.

Jurnal ini diterbitkan sempena Seminar Antarabangsa Memartabarkan Bahasa Melayu Asean yang dianjurkan oleh Universiti Fatoni, Thailand dan Universiti Pendidikan Sultan Idris, Malaysia.

Pautan Jurnal

JURNAL I-IJSS
(ICDETAH International Journal of Social Sciences)
BUKUJURNALICDETAH

Terbitan 2 kali setahun

Penerbitan ICDETAH International Journal of Social Sciences (I-IJSS) adalah sebagai menjadi forum untuk ahli akademik untuk menulis dan menerbitkan kertas kerja terbaru mereka. Jurnal ini akan diterbitkan dua kali setahun (Julai dan Disember). Setiap volume jurnal ini memberi tumpuan kepada bidang-bidang khusus:komunikasi, media, teknologi maklumat, alam sekitar, pelancongan, ekonomi, politik, seni dan warisan.

Jurnal ini diterbitkan sempena Persidangan Antarabangsa Kedua Komunikasi, Media, Teknologi Maklumat, Alam Sekitar, Pelancongan, Ekonomi, Politik, Seni dan Warisan (ICDETAH 2017) yang telah berlangsung pada 19 hingga 21 Mac 2017 bertempat di Kuala Terengganu, Terengganu. Persidangan ini dianjurkan oleh Pertubuhan Rangkaian Ahli Akademik & Profesional Anak Terengganu (PERAPAT) Malaysia dengan kerjasama Fakulti Sains Kemanusiaan, Universiti Pendidikan Sultan Idris, Perak, Malaysia dan didokong bersama Kerajaan Negeri Terengganu.

Pautan Jurnal

LENSA ALUMNI