Logo 20Th UPSI NoStrok 20TAHUN PENUBUHAN UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS

PENERBITAN

Buletin Alumni dan Jurnal yang diterbitkan oleh Pusat Perhubungan Alumni

PENERBITAN

Chapter mengikut negeri dan Kohort yang ditubuhkan oleh Pusat Perhubungan Alumni

DAFTAR ALUMNI

Sistem masih dalam proses pembinaan.

DAFTAR ALUMNI

KAJIAN PENGESANAN ALUMNI

Kajian Pengesanan Alumni yang perlu diisi oleh graduan sebelum Istiadat Konvokesyen

KAJIAN ALUMNI

Di manakah letaknya Pejabat Pusat Perhubungan Alumni?

PUSAT PERHUBUNGAN ALUMNI,
ARAS BAWAH, BLOK A,
BANGUNAN JABATAN HAL EHWAL PELAJAR & ALUMNI,
KAMPUS SULTAN ABDUL JALIL SHAH

Apakah yang dimaksudkan dengan ALUMNI?

Alumni bermaksud siswazah atau lepasan sesebuah institusi pembelajaran. Maka, setiap alumni masih mempunyai tanggungjawab terhadap institusi yang telah dihadiri kerana gelaran 'alumni' itu bermaksud seseorang itu membawa nama institusi tersebut.

Apakah peranan Pusat Perhubungan Alumni?

Meningkatkan perhubungan dua hala antara alumni dengan universiti melalui pelbagai aktiviti pengurusan dan pembangunan alumni berteraskan amalan kerja berkualiti

Apakah sumbangan yang dapat saya berikan kepada Alma Mater (UPSI)?

Antara sumbangan yang boleh diberikan oleh para alumni adalah seperti idea, tenaga, kreativiti dan juga kewangan. Alumni juga digalakkan untuk terlibat dengan semua aktiviti yang dianjurkan oleh PPA sebagai salah satu bentuk sumbangan dan sokongan kepada kami.

Bagaimanakah untuk mengetahui aktiviti-aktiviti yang dijalankan oleh Pusat Perhubungan Alumni?

Hebahan tentang aktiviti yang dijalankan oleh Pusat Perhubungan Alumni akan dikemaskini dari masa ke semasa melalui laman sesawang ini, media sosoal seperti Facebook, Twitter dan Instagram. Link tersebut boleh didapati di laman utama

LENSA ALUMNI

Your IP: 54.162.111.61